الزام استفاده از ملات های خشک در ساخت و سازها
افزایش ۲۸ درصدی مصرف سیمان نسبت به جهان
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: آمار ها حاکی از آن است که مصرف سیمان ایران ۲۸ درصد نسبت به متوسط جهانی بیشتر است که نیازمند توجه جدی و استفاده از ملات خشک است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمود فاطمی عقدا در نشست خبری چهارمین کنفرانس بین اللملی بتن و توسعه با بیان اینکه در بخش محیط زیست ۱۳ درصد از مصرف انرژی در بخش صنعت به تولید سیمان باز می گردد گفت: ۹۲ درصد از نیاز انرژی مربوط به سیمان است وی در ادامه افزود: آمار ها حاکی از آن است که مصرف سیمان ایران ۲۸ درصد نسبت به متوسط جهانی بیشتر است که نیازمند توجه جدی و اصلاح است.
فاطمی عقدا با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد انرژی یکی از مشکلات اصلی در صنعت بتن به شمار می رود افزود: ساخت بتن در محل کار موجب کاهش کیفیت بتن و افزایش پرت مصالح می شود.
رئیس مرکز تحقیقفات راه ،مسکن وشهرسازی در ادامه تصریح کرد: استفاده از ملات های خشک آماده به دلیل کاهش پرت مصالح در بخش های ساختمانی الزام شده وبه تمامی بخش ها ابلاغ شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: استفاده ازملات های خشک به ساخت وسازهای پایدار ومقاوم دربرابرعوامل طبیعی کمک می کند.
فاطمی عقدا در ادامه خاطر نشان کرد: استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در مسکن مهر و استفاده از بتن های مقاوم بسیار ضروری است.
معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه ایران در ۲۰ سال گذشته عضو مجمع عمومی فدارسیون جهانی بتن است افزود: سعی شده میان مبحث مقررات ملی ساختمان و آئیننامه بتن ایران همخوانی و قابل استفاده باشد
فاطمی عقدا در ادامه توضیح داد:عمر مفید ساختمان در شرایط طبیعی ۳۰ سال است که به دلیل استفاده از بتن ها نامناسب کاهش یافته است.
رئیس مرکز تحقیقات راه ،مسکن وشهرسازی در ادامه توضیح داد:در بحث استانداردسازی بتن اگر بتن آماده به عنوان شاخص استاندارد مبنا قرار گیرد باید اذعان شود که ۸۰ درصد بتنهای آماده استاندارد و ۲۰ درصد باقیمانده نیز به علت قدیمی بودن و مشکل در خط تولید غیراستاندارد است
www.yjc.ir :منبع
۹۲/۲/۳
با سلام آیا ملات آماده توجیه اقتصادی برای سازندگان و انبوه سازان دارد؟
با سلام خدمت شما کاربر گرامی .
همانطور که می دانید ما تقریبایک نوع ملات سنتی با کیفیت نامشخص برای اکثر کارهای ساختمانی مورد استفاده قرار می دهیم ، اما در مورد ملات خشک با توجه به تنوع محصولات ملات خشک برای هر نوع کاربردی با ملات مخصوص آن که هم باعث افزایش کیفیت و کارایی در زمان استفاده از ملات و هم در زمان بهره وری از ساختمان می شود می توان اینگونه بیان کرد که شاید در برخی از محصولات در نگاه اول افزایش قیمت داشته باشیم ولی در برخی از محصولات دیگر مانند ملات های نما و ملات کاهگل بسیار مقرون به صرفه تر خواهد بود . در کل شاید صِرف نگاه ظاهری و مقایسه اقتصادی ملات خشک با ملات سنتی را بتوان مشابه مقایسه پنجره های تک جداره قبلی با پنجره های دو یا سه جداره کنونی دانست که همان یک تغییر کوچک در یکی از اجزای ساختمان فواید بسیاری را برای صنعت ساختمان به ارمغان آورده است . ملات خشک نیز ارزش افزوده بالائی را برای صنعت ساختمان ایجاد خواهد کرد که با فراگیر شدن آن هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ کیفی مورد تایید سازندگان قرار خواهد گرفت .